Hakkında herşey Yangın kapısı
Hakkında herşey Yangın kapısı
Blog Article
Bu sınıflandırma, yangın kapılarının ne derece süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A derslikı bir yangın bapsı umumiyetle 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 an boyunca yangına karşı dayanıklılık gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu peklik sınıflarını dikkate almanız önemlidir.
Tam sızdırmazlık ancak kanat zirı giyotin kullanılarak elde edilir pahal halde kanat çtuzakışma tıntınluğu olan 10–15 mm lik ara kadimî kategorik evetğundan zir katlarda çıdem bir yangının tütünı üst katlardaki sıcak esrar fitili enerjik hale geçemeden tüm binaya yayılır.
Yangın merdiveni kapıları, yangın çıktığında binalardaki insanların güvenli bir şekilde tahliye edilmesini getirmek için kullanılan özel layihamlı baplardır.
Yangın kapısı imalatında yönetmelik gereği uyulması gereken kalite standartları bulunmaktadır. Bunlardan en önemlileri; yangın kapılarında kullanılan malzemelerin olası bir yangın esnasında can ve mal kaybını önlemek amacı ile 120 an boyunca etkili ısı ve yangına dayanıklı olarak üretilmek zorunda olması, yangın kapılarının çıkış cihetüne güzel panik bar kolu bulunmasıdır.
Lazım bayilerimiz gerekse vasıtasız toptan satış olarak adida önem düzlük illere özen vermekteyiz.
Evgin durumlarda düzgün tahliyeyi kolaylaştırarak panik mümkünlığını azaltır. Konuma ve ihtiyaca göre hem sineeriye hem bile dışarıya monte edilebilirler.
Yangın bapsı, yangın ve benzeri müstacel durumlarda insanoğluın hariçya en hızlı şekilde tahliyesini sağlayan kapıya maruz isimdir. Mühür malzemeler kullanılarak üretilirler ve Yangın kapısı kullanım düzlükına bakılırsa alevlere 60, 90 ve 120 dakikaya kadar dayanabilmektedir. Kötü sızdırmaz özelliğe sahip olmaları ötürüsı ile yangın takkadak insanoğluın tütün zehirlenmelerinden bile korunmasını sağlar.
Yangın kapıları çeşitli stillerde, malzemelerde ve yangın derecelerinde mevcuttur. Bir yangın kapısının maliyeti boyuta, malzemeye ve yangın derecesine rabıtalı olarak değişir.
– Yeni yönetmelik, binaların yangın riskine nazaran sınıflandırılmasını ve bu sınıflandırmaya müsait bir şekilde yangın önlem ve karışma sistemlerinin kurulmasını mecburi kılmaktadır.
Yangın kapıları, binanızın veya tesisinizin gereksinimlerine rabıtalı olarak birkaç farklı dulda seviyesi sağlamlayabilir. Davetsiz misafirlerin onat müsaade olmadan haricen heveslimalarını zorlaştıran farklı kilitleme mekanizmaları (yaylı menteşeler kabilinden) mevcuttur.
Yangın Bapları ısı ve yaman sızdırmadığı bâtınin insanoğluın dumandan zehirlenmesine bariyer olan müstacel mevki kapı modeli olarak bilinmekte, Yangın Yönetmeliği kapsamında neredeyse kül ordu olan binalarda kullanılması zorunlu kılınmaktadır.
Yangın bapsı, bir binada yangın anında kullanılan bir asayiş önlemidir. Genellikle yangın merdivenlerinde, müstacel çıkış noktalarında veya yangınla savaş ekipmanlarının bulunmuş olduğu odalarda bulunur. Yangın kapıları yangına dayanıklı malzemelerden mamultır ve yangın sırasında alevlerin ve tütünın yayılmasını engellemeye yardımcı olabilir.
35 mm ebatlarında genleşme özelliği mevcut esrar sızdırmaz özellikte yangın contaları kullanılmaktadır. Bu contaların yararlanmaı yangın yönetmeliği gereği zorunludur.
Yangına dayanıklı göz bapları 1 saat ile 2 vakit arasında bir direnç gösterir ve yangının dâhilen mebdelamışsa hariçya, haricen sarrafiyelamışsa sineeriye hareketini engeller. Söndürme ekiplerinin yetişmesini ve hayat-dünyalık kaybı riskinin kaldırılmış edilmesini sağlar.